Gott slut & Gott Nytt!

Idag har vi letat pulka över hela stan. Nåja hela söderort iallafall. Hittade en till slut i Länna. Fler som vill åka pulka verkar det som!
Snart är året slut och det här blir mitt sista inlägg för året. Får se om jag kan hålla mitt löfte och blogga under 2010.

En årskrönika med tillbakablickar borde vara på sin plats nu men det får bli snabbvarianten. Soffmys väntar. 2009 var året som började med plötslig vinterkräksjuka. Usch! Jag brukar inte drabbas men första dan på nya året så vart det kräks och diarre för hela slanten. Men vi glömmer det och fokuserar på årets höjdpunkter: Jag var på Britney Spears konsert den 14 juli. Det var också det datumet som jag och Jonas beslutade oss för att sätta igång syskonverkstaden.
Den 8/8 var dagen då Andreas och Shangin blev man och hustru. Ett mycket vackert bröllop. Fantastisk dag! Det var också barnfri helg för oss och även om det inte var just vår bröllopsnatt så blev Sarahs bror sannolikt till den natten.  

Sen följde några månader av tråkigheter, illamående och misslyckande med att ta körkort innan nästa höjdpunkt som var min och Jonas New York resa i november.

Vi får se vad 2010 vill bjuda på.

Gott slut och Gott Nytt År allesammans.


Sarah uttråkad mest hela dagen..

Blir ett blogginlägg ikväll också! Idag var jag och Sarah hemifrån större delen av dagen. Först var vi till läkaren på mödravården. Jag fick en ganska lång stund med läkaren som lyssnade och undersökte mig. Hon tryckte på magen och bäcken. Det är ganska intressant att läkare/barnmorskor kan trycka så hårt utan att skada bebisen. Sarah var uttråkad under tiden och ägnade sig åt att riva saker ur min väska och plocka ut alla kort ur min plånbok. Jag är en sån som har ett 20-tal kort med mig i plånboken. Det är olika kreditkort, betalkort, lånekort, medlemskort, kaffekort, You name it. Jag hoppas att jag fick med mig allihopa därifrån men inte säkert jag märker om några saknas. Läkaren sjukskrev mig 25% för mina besvär men sista ordet har försäkringskassan genom att bevilja eller inte.

Sen åkte vi till Kristina för att baka tårta. Vi fick ta en sån där icke barnvänlig buss med trappa och som gravid kan jag säga att det är ännu mäckigare att lyfta upp barnvagn i bussen. Hursomhelst det gick ganska bra men jag kände genast av mitt ömma bäcken och mina rörliga fogar. Det blev inte så mycket tårta bakad. Sarah var rätt uttråkad hos Kristina trots lekkamrat i nära ålder. Men det är alltid trevligt att träffas. Synd bara att jag ofta mår för dåligt för socialt umgänge i mitt välsignade tillstånd.

När vi kom hem blev jag snabbt varse att jag glömt handla. Jonas och jag har en tumregel som säger att den som är hemma pga semester eller föräldraledighet skall ordna matinköpen. Men det är just bara en tumregel eftersom min kära Jonas handlar allt som oftast iallafall. No matter what. Hursomhelst idag hade man all anledning att förvänta sig att jag skulle gjort det. Brödet var totalslut men jag slängde snabbt ihop lite scones och vi fick en riktig mysig kvällsmåltid med färska scones och te.

På tal om matinköp så i mitten av januari så ska vi prova på Linas matkasse. Det är en tjänst som innebär att man varannan vecka får en fylld matkasse och middagsrecept levererad hem till dörren.

I morgon har jag inga intressantare planer än att gå till Polarn o. pyret och reklamera en tröja som är trasig vid ena sömmen. Säkert lätt att laga men handlar man på POP så inte fan vill man behöva sy själv då och man förväntar sig hållbar kvalitet.

Over and out.


Måndag 28 december

Vi sov ganska bra i natt hela familjen. Jag måste upp och kissa 2 gånger per natt sen jag blev gravid, inte mycket att göra åt. Sarah vaknade kl 05 men somnade om direkt som pappa petat i nappen. Man kan sätta klockan efter henne. I en veckas tid (eller mer) så har hon vaknat just kl 5. Spelar ingen roll när vi lägger henne. Kl 5 vaknar hon. Oftast för att somna men man vet aldrig.

Kl 06:30 gick vi upp. Jag kände mig så trött. Känns ungefär som plågeri att masa sig ur sängen. Vet inte om det är vintern, graviditeten eller infektion som gör mig så trött. Kanske en kombination. Upp kom vi och iväg. Noterade att det slaskade. Väderomställning av stora mått. Igår -10, i morse +2 och framöver skall temperaturen ner igen under 10.

Halv nio var vi på kontoret. Vi började med fika. Sarah charmade kollegorna. Åtminstone dom flesta. Men kl 11 kände jag att kontoret liknade mer lekstuga än arbetsplats så då drog vi hemåt. Sarah sov 2 timmar när vi kom hem. Man blir utmattad av att jobba! Även jag tog mig en tupplur ska jag erkänna. I morgon ska jag till läkaren på mödravården. Ska ta upp min trötthet och mina infektioner som bara avlöser varandra. Har börjat få sammandragningar. Hade det ganska tidigt när jag väntade Sarah också vill jag minnas. Tycker det känns som mensvärk när magen drar i hop sig, tror de med Sarah var helt smärtfria ända fram till slutet. Men man kan absolut inte prata om smärta nu. Tror dock att kroppen försöker säga åt mig att ta det lugnt. Kände av sammandragningarna just efter att jag byltat på Sarah och lyft henne i och ur vagnen. Hon är tung min lilla tjej. Lyftteknik har jag inte. Jag vet att man ska lyfta med benen men det blir med ryggen och magen ändå. Inte konstigt att jag får förvärkar!


Jag har börjat fundera allt mer på min förlossning. Blir mer påtagligt att vi faktiskt väntar bebis nu när jag känner hur han buffar. Jag är för fin för att bajsa på mig så lavemang hoppas jag vi hinner med vid värkstart. För man bajsar faktiskt ur sig bebisen. Och jag vill minsann bara att det ska komma bebis, slem, blod och vatten när jag tar i. Inget annat! Sen undrar jag om det berodde på tur, eller skickliga barnmorskor eller mig själv att jag inte fick bristningar och behövde sys förra gången. Jag vill inte ha några stygn nu heller. Jag var säker på att det var tur när jag fött Sarah och lovade mig själv att inte försätta mig i graviditet igen men så gick åren och man förträngde saker och ting, sommaren kom och med den mycket romantik samt längtan efter syskon och vips så var man på tjocken igen. Drömmen skulle vara att få samma duktiga barnmorskor även denna gång. Chansen finns iallafall även om den är liten eftersom vi väljer samma sjukhus som då. 

Å sista funderingen.. Man jämför en förlossning med att springa marathon. Då borde återhämtning ingå efter allt arbete! Kanske inte direkt men någon gång inom det första dygnet efter. Det blev ingen återhämtning när jag fött Sarah men det ska det bli denna gång. Slutsats: Finns det bara plats för en förälder på BB så får det vara Jonas som stannar kvar. Jag åker hem och sover. Där med basta!

Bye for now!

Välkommen till min nya blogg!

Jag ska ha en blogg jag också. Som alla andra! Mitt nyårslöfte 2010! Tjuvstartar nu några dagar innan. Men jag känner mig så vanlig. Vad har jag som sticker ut och lockar läsare? Min spetsiga gravidmage sticker i och för sig ut och jag tänkte väl skriva rätt mycket om den. Lite gravid-dagbok får det bli. Men det är förstås sent att börja nu. Är i vecka 23. För att sammanfatta 23 veckor: Illamående, trött, sjuk. Så där ja!

I morgon ska jag ta med Sarah till jobbet då dagis har julstängt. Får hoppas tösen sköter sig så mamma får lite arbetsro. Svinkallt är det. Typ 10 minus, blir till att bylta på oss ordentligt. Allting blir så mycket jobbigare när det är kallt och man har fler än sig själv att tänka på. Jag är så otymplig och har så svårt för mig trots att jag bara är i vecka 23.

Har bokat vattengympa. Börjar 11 januari. Hoppas jag får vara frisk så jag kan vara med. Å så funderar jag på om vi ska göra 3d/4d ultraljud den här gången. Häftig grej att se bebisen i 3 dimensioner men samtidigt så tar man bort lite av överraskningen med hur den ser ut. Öppnar paketet före julafton liksom. Å riskerna? Är det några? Å så kostar det en slant så vi får se.

Vad är en blogg utan bilder? Infogar 2 på Sarah i nya kläder hon fått i julklapp.
Bye for now.

RSS 2.0