Gott Nytt 2011!

Gott Nytt År mina vänner!
Jag önskar mig mer sömn 2011. Få sova hela natten igen.
2010 var ett bra år. Bäst av allt var att min älskade Alexander föddes.
Sämst vet jag inte. Lack of sleep möjligen.
Nyår är så stort. Höga förväntningar. Det ska vara så perfekt. Ger mig lite ångest faktiskt. Med 2 barn som båda tycker att det där med att sova är överreklamerat så blir det inte mycket till party. Egentligen skulle jag kunna skippa tolvslaget och gå och lägga mig. För mig räcker det med en lite lyxigare middag i gott sällskap. MEN..

Nyår ska vara fucking romantiskt också. Minns första första kyssen med maken. Det var på nyårsafton. 7 år sedan. 7år?!
Jaja..
Blir nog en puss i år också om vi är vakna.
Nu ska jag gå och städa vårt gigantiska hus så att vi kan ta emot Louise och David utan att skämmas.


Ingen har väl missat att det är vinter...


Men dottern vill både gunga och åka kanan...

Fick kommentarer på fejjan att kläderna sitter fel. Mössan åt fel håll, vantar och skor på fel hand respektive fot. Men min tjej klär oftast sig själv numer. Mamman är ju upptagen att klä lillebror som inte ens kan eller vill försöka..Underbara lillebror som bättrat sig med maten och faktiskt blir lite arg när andra äter vid bordet och inte han får.
I bilden nedan har han nya kläder från nameIt. Julklapp.


Saris-paris är hemma från förskolan. På obestämd tid. Alla verkar vara sjuka nu utom vi. Peppar peppar.. så vi håller oss borta. Framförallt är det vinterkräksjukan som jag fruktar. Den är alltid vidrig.. Och passar inte nu när lillebror äntligen äter.

En mamma- och gravidblogg

Så här kommer en lista med passande frågor!

1. Hur gammalt är ditt yngsta barn?
8 månader den 7 januari

2. Hur många veckor var du gravid?
40+6

3. Längd och vikt på bebben? 53 cm, 4560gr.

4. Födde du med eller utan smärtlindring? Lustgas

5. Vaginalt eller kejsarsnitt? vaginalt

6. Hur många timmar varade förlossningen räknat från första värken? 5h

7. Bästa minnet från förlossningen?
Vattenavgången! Den var så enorm. Vi var fortfarande pigga, smärtfria och förväntansfulla. Sedan självklart när bebisen var ute. Wow.

8. Vilken färg hade din partner under förlossningen? Normal, kritvit, grön eller – vet ej, han låg på golvet kunde inte se honom. : Normal.

9. Förlossningen jobbigaste ögonblick?
8 cm öppen och trött. Trodde aldrig det skulle bli klart!

10.Vad var det bästa med att vara gravid?
Det är bara så otroligt häftigt att vara gravid.

11. Vad var det sämsta med att vara gravid?
Sjuk och trött fucking hela tiden. Mot slutet otymplig och långsam. Svårt att klara av att ta hand om dottern på 1,5 år.

12. Hur mycket vägde du innan graviditeten?
ca. 62kg

13. Hur mycket väger du idag? <59 kg (typ 58 eller 59, har ingen våg)

14. Vad är du mest nöjd med på din kropp efter graviditeten? Underlivet.

15. Minst nöjd med i kroppsväg efter graviditeten?
Magen

16. Konstigaste kommentar du fick under graviditeten?
- "Åh är du redan så stor. Hur ska det sluta?" Eller en gammal gubbe som viskade till sin fru att "det där måste bestämt vara trillingar" Eller tanterna som stannade och pratade med mig på torget i kärrtorp, de blev rädda för att det skulle sätta igång mitt framför näsan på dom när jag berättade att jag passerat due date.

17. Tyckte du att din partner var där för dig på ett bra sätt under förlossningen?
JA, men jag vart vansinnig på honom ett tag när han tittade på mig mig så medlidsamt med sina valpigaste ögon och jag tänkte att han kan inte föreställa sig vilken smärta jag går igenom.

18. När ska du börja jobba igen?
1/6-2011

19.Planerar ni syskon? och i såfall hur pass snart?:
NEJ

20. Om du har flera barn, hur många månader skiljer det dem emellan?
24.

21.Hur smärtsam tyckte du förlossningen var på en skala från 1-5? 3. Det var värre första gången, då gjorde det 10000000000000 så ont

22.Blev förlossningen som du tänkt dig? Ja. Den överträffade tom mina förväntningar.

23. Bästa pryl du packade ner i BB väskan? BBväska är så uppschåsat. Allt finns ju på sjukhuset. Man behöver inte ta med sig nåt men egen hudvård, deo och egna kläder till babyn var skönt att ha.

24. Något du önskat att du haft med dig i BB väskan?
Tofflor.God Jul!

Vill önska God Jul, även om det kanske är lite sent att göra det först på juldagen.
Haft blogguppehåll igen. Och nej, det beror inte på djup depression om nu någon kanske räds för det.
Snarare att jag känner mig lite för tråkig och ointressant. Jag är Svensson-tråkig. Men kan inte ens sätta ord på det så att det blir igenkänningsfaktor. För vi gillar ju att läsa bloggar med hög igenkänningsfaktor, inte sant. Men jag får det inte ens på pränt. Fast ni borde verkligen känna igen er tokmycket i mig. Allihop! Promise!

Vad det gäller deppigheten så ryckte jag upp mig. Kände att så här får jag inte känna. Finns absolut ingen anledning. Sen kom vinterkräksjukan till förskolan och jag blev panikrädd och tog hem Saris bums. Vi har klarat oss än. Jag vill inte lämna Saris på förskolan igen förrän de blåst vinterkräkan över. Vill inte. Men med Saris hemma blir det ju inte heller så mycket bloggande.

Jag fick världens bästa julklappar av Jonas igår. Namnsmycke med barnens namn ingraverat och valfri SPA-upplevelse. Så fint. Jonas, jag älskar dig! Ska verkligen försöka tänka på att unna dig Playstation-tid!

Lite bilder från julafton får avsluta. God fortsättning på er.Jag är deprimerad eller nåt

Jag är deprimerad. Allt som står om vinterdepression stämmer in.
Jag kommer inte ur sängen på morgonen. Jo det gör jag för jag är så illa tvungen. Men det är med möda.
Ingenting känns riktigt kul. Mest jobbigt. Görjobbigt. Djävla förbannade kuksnö, det räcker nu!
Jag är konstant trött och less på dessa dagisinfektioner.
Fast jag borde vara så lycklig. Goa barn och en man som gör julmysigt med gran och pynt och alltihopa.

Men det tär på mig att lillebror är så bångstyrig med att äta mat. Det tär. Det tär. Det tär.

Jag har nästan slut på min burk med Lergigan. Jag är lite beroende. Måste ha nya piller. Ringt läkaren. Dom skulle återkomma. Vet inte om jag litar på det. Hoppas hoppas jag får en tid så jag får nya piller. Annars dör jag av oro och insomnia.

För Intresseklubben..

När jag inte hade barn blev jag ofta lite uttråkad när stolta föräldrar ville visa bilder på sina barn. Ännu värre fjantiga, otydliga mobilbilder på fula, snoriga ungar som jag tyckte såg ut som ungar gör mest..
Men häromkvällen kom jag på mig själv att sitta och visa bilder på mina barn i mobilen.
Gaaah, Caroline! Vad har jag till mitt försvar?? Jo eh.. jag tror att vännerna bad om att få titta på bilder på barnen. TROR...I själva verket kanske de satt och tänkte "Intresseklubben flaggar..."

Men i bloggar gör man som man vill och visar bilder på de personer man älskar allra mest. Sina barn. I mina ögon är de finast på jorden. I dina ögon är de kanske bara tråkiga präktiga bilder på barn..
Miserabel

Har känt mig nere och miserabel.
Trött och sjuk.
Tråkig.
Var på Julbord med jobbet. Första gången jag gick iväg någonstans utan min acessoar bebisen..Var frisk och kunde gå. Halleluja! Det var trevligt men jag hade egentligen inte mycket att säga. Jag kan bara barn just nu. Amning, blöjor, förskolor, uppfostran, prylar. Vet inte ens vilka som fått nobelpriser. Nån peruansk snubbe i litteratur tror jag. Tror mamma ringt och tjatat om nån Llosa. Skäms å skriva att jag inte har koll. Skäms. Miserabel. Sa ju det!

Jo, jag vet faktiskt en nobelpristagare 2010. Läkaren Edwards som kom på att man kan göra barn i provrör. Men det har ju med barn att göra förstås..

Dubbelt jobb..

Det är definitivt enklare med ett barn än med två. Allt är ungefär dubbelt så jobbigt. Just nu. 2 som ska kläs på. 2 som inte vill. 2 som gråter för att de är trötta. 2 som kinkar för något annat.. 2 som är hungriga. 2 som vill klänga på mamma. 2 som inte vill sova. Listan kan göras hur lång som helst. Men det allra enklaste hade förstås varit att inte ha något barn alls. Då hade jag inte ens kommit på tanken att klä på mig massa kläder och trotsa kylan. Då hade jag stannat inne med kaffekoppen och en bok.

Men glädjen och kärleken är mer än det dubbla. Det är så stort att det inte går att mäta.

Ekonomisk?!Dagens onödiga inköp:
Nagelkit för fransk manikyr. Försvar: Mer ekonomiskt än att göra det på salong. När jag börjar jobba igen blir det salongsbehandling men nu blir det billiga gör-det-själv alternativet.

Kahls julkaffe. 69 kr. Vanlig mellanrost från ICA hade varit ett billigare alternativ men om man betänker att jag nu bor i ett hus i skogen och det är nån kilometer till närmsta take-away latte så är detta ett prisvärt lyxigt alternativ. På 3 dagar har jag garanterat tjänat in det om man räknar att en café-kaffe om dagen annars kostar 30 spänn.

Så nu blir det fredagsmys så gott det går. Familjen är fortfarande krasslig.


Sjukstuga och Alexanders ätande

Ingen i familjen är frisk. Igårkväll kräktes Sarah. Som om det inte räckte med att mamma och lillebror och pappsen är förkylda. Nu lurar magsjukan på oss också. Sarisen kräktes bara en gång. Sen sov hon som en stock hela natten. Låter ju inte så farligt. Men alla reagerar olika. Om jag blir sjuk kanske jag spyr 35 gånger?

Vi var på BVC med lilleman igår. Han går inte upp så mycket i vikt längre. Inga 300 gram i veckan längre! Ingalunda ens 300 gram i månaden. BVC säger att det är normalt att vikten planar ut kring halvåret men samtidigt manar de mig att ge Alexander mer mat. "Amningen bör nu bara vara ett komplement." "Bröstmjölken innehåller ingen energi" eller om jag hörde fel och hon kanske sa "Bröstmjölken innehåller inte tillräckligt med energi" Och "inte tillräckligt med vitaminer och järn".

Nä fram med majs och potatis och morötter och ris och pasta därmed basta!
Å nu när jag är risig känns det som mjölkproduktionen lätt minskar. Från att ha helammat till att byta ut 2 mål till annat har gått förvånande enkelt. Känns lite missmodigt. Är amningsperioden snart över? Gick det så jävla fort? Jag vill ju amma tills Alex börjar förskolan och själv säger stopp!
Men att trappa ner amningen har sina fördelar. Jag kanske äntligen äntligen kan gå själv hemifrån och bara vara.
Funderar seriöst på att annonsera efter en ny barnvakt. Så att det finns någon att ringa. Drömmer om lite äktenskapsvårdande tid utan barnen. Det får man unna sig om man inte ammar så mycket!


Bild på sovande barnet. Hemma från förskolan.

RSS 2.0