BAJEN SUGER

Lite ny shopping:

Namnnappen. Inte min idé till text. Ni kan ju gissa vem som tycker att Bajen suger? Fattar ni förresten? Bajen SUGER hahaha. Kul! Not.


En ny amningskudde från RättStart. Eller det var väl att ta i att säga att den är ny, köpt på Blocket, men den är ny för mig och knappt använd enligt säljaren. Känns som att jag sparat massa pengar och miljö genom att köpa begagnat. Sen att vi tog bilen ända till Åkersberga för att hämta den är en annan sak. Men åka bil är kul tidsfördriv och barnen sov skönt under resan.

Så nu har jag 2 olika kuddar. De fyller faktiskt lite olika syften. Den första jag köpte är en formbar lättviktare, bra på resan och funkar lite som baby sitter när man inte ammar. Den här senare är tung och oformlig men tror att den kan ge skön avlastning hemma. Eftersom jag har en baby som äter och kräks, äter och kräks är det skönt att ha 2 så att man kan tvätta överdraget once in a while.


Lite uppdatering 29 juli

Jag kom i brudtärneklänningen! Det var en boost för mitt självförtroende. Jag har alltså blivit smal igen. Lyckan är stor. Ni postgravid-tjockisar som undrar vad hemligheten är så... eh.. jag vet inte... Jag fikar typ varje dag. Äter bullar, glass och stora portioner mat. Möjligen så kan det bero på att jag promenerar mycket. Ett par kilometer om dagen brukar det bli. Jag helammar. Om det nu är sant som det sägs att amningen hjälper kroppen att gå tillbaka. Jag äter inte 2 portioner av pasta till middag. Pasta blir man tjock av om man tar för mycket! Jag dricker litervis med vatten.. Eller så har jag bara bra gener...

Lite pics från senaste dagarna: Vi har varit på landstället i skärgården. Sarah åkte "liten båt" för första gången och satt som ett ljus i den. Tror hon kände en blandning av rädsla och förtjusning. Min älskade lilla dotter har även fått sin första klippning hos en riktig frisör. Fiiin blev hon, även om jag bestämt framhärdar att jag var grym på att klippa henne jag också. Tack kära Anna. Vi värdesätter din insats oerhört!Sarah i nya klänningen


Storlek 104! Trodde vi skulle få spara den till nästa sommar men den funkar redan nu. Tack än en gång finaste moster. När Sarah får kläder i present känns det som att det är jag som mamma som får present.

Och ni fotfetischister som undrar så är det Jonas fot i vänstra kanten!

Mera bra saker med iPhone

Upptagen småbarnsmor som jag är så hinner jag ändå tillgodogöra mig en god bok. Ljudbok i mobilen! Just nu provar jag Storytel. Som Buzzador får vi med iPhone möjlighet att lyssna gratis på 2 valfria böcker och utvärdera appen Storytel. Hör av er om ni också har iPhone och vill provlyssna ljudböcker under en månad så mailar jag Storytel-länken :-). Funkar även med Android.Tärna cred

Ville vara en go syster och bra tärna så beslöt mig att följa med syrran och kolla efter underkläder och kuvertväska till bröllopet. Men i samma stund som jag stämplat SL-remsan och spärrvakten sa att hissen var trasig så ångrade jag mig och ville banga ur. Spärrvakten var dock hjälpsam och hjälpe mig bära upp vagnen med Alex för trappan. Var beredd på att det skulle bli gör-jobbigt att släpa runt kidsen på stan men bet envist ihop. Sarah som blir uttråkad efter en kvart och Alexander som blir hungrig ungefär lika fort men vi klarade av dagen!

Systeryster var ganska snabb i att få tag på underkläder. 2 butiker så var det klart sen och jag fick lite "tärna cred" (alltså jag menar att jag gjorde lite av det som förväntas av mig, känner mig ganska usel som tärna annars, alldeles för upptagen av mina barn). Bredvid underklädesbutiken Triumph låg Polarn. 70% rea! Trodde ni jag kunde motstå frestelsen att kika? Nädå! Trots att jag har köpstopp ett bra tag framöver eftersom plånboken gapar tom. (Glömde ju det där med att begära föräldrapenning i tid). Louise köpte denna klänning till Sarah. Tack kära gulle-moster!Lite fika och en bild på mig blev det också.


Folk jag mötte log mot oss.. Fattade inte varför riktigt. Först när jag kom hem insåg jag ju att det måste berott på att jag och Sarah hade likadana tunikor på oss. Den med Geisha från Me&I.

Man hinner inte..

Häromdagen kom jag på att jag inte begärt föräldrapenning. Man hinner inte med 2 barn, tänkte jag. Fullt upp. Kaos. Eller nja nu ljuger jag.. Jag hinner ju blogga och läsa bloggar och kolla mailen sisådär 20 gånger. Men det är en annan sak..
Bloggarna och mailen läser jag dessutom iPhonen. Vad skulle jag göra utan iPhone? Guds gåva till ammande 2-barns mor! Försäkringskassan borde göra en app!

Idag har vi fördrivit dagen hemma hos Anna och Richard. Och Anna gjorde Sarah fin i håret. Andra småbarnsförädrar är också en gåva. Sarah somnade för natten i bilen hem. Helt slut efter all bus och lek! Flätorna sitter fortfarande kvar..

3 veckor till bröllopet

Syrrans alltså. Själv är jag lyckligt gift sedan 3 år tillbaka.

Jag har äran att vara tärna. Ha på mig hellång blåsa. Hur det ska det gå? Senast jag provade klänningen hade jag 4 cm för mycket mage och 1 cm för stor byst. Jag ammar. Tänk er axelbandslöst tajt tub då. Kan man ens dra ner den? eller måste den öppnas ner hela vägen i ryggen varje gång bebben ska tutta? Vad gör jag med läckande boobs?

Hjälp.. bara 3 veckor kvar.


Tillbaka i stan

Trodde det skulle regna och åska. SMHI hade utfärdat varningar. Åkte hem. Blev lurad på konfekten, kan man säga. Kom inte ett endaste muller och bara några ynka droppar. Sucks att vara i stan!

Utomhussex, ja visst.

Är det sommar och semster så är det. Synd bara att tomten inte är det minsta insynsskyddad! Från havet ser man jättebra. Man ser och hör bättre än man kan tro. Och det åker förbi en båt ganska ofta, även sena kvällar. Säkert var femte minut.

Bakom oss ligger vägen. Där gås, cyklas och mopedåks det konstant.
Träd och buskar då?.. njae, gömmer man sig bakom dom så kan man ge sig sjutton på att endera grannen får se något olämpligt.

Hur det nu var så fick vi till det tillslut efter att barnen nattats. Och det gick snabbt och bra. Snabbt är bra för då blir det tid över för att sova också. Sömn är småbarnsföräldrars våtaste dröm. Faktiskt!

Bloggar från landet del 2

Har en liten paus medan jag värmer vatten på kokplattan för att diska efter lunchen..

Alltså.. Lyckan borde vara total här ute men vi är krassliga. Alexander bajsar efter varje måltid. Jag blir genast orolig. Det normala för honom är typ 3 ggr i veckan. INTE 5 gånger om dan. Magsjuk? Virus? Storasyster har snor som hänger utanför näsan. Pappan sprayar sig med nezeril. Själv behöver jag 2 advil om dagen för värk och sjukdomskänsla i kroppen. What the fuck!!!! Vill må bra på årets bästa årstid. Dålig tajming med dagisvirus som smittade precis innan vi gick på ledighet allihopa. BAJS, säger jag!

Annars händer inte mycket. Vi sitter mest i skuggan under en lönn. Badar ibland. Som det ska vara antar jag.

En gubbe som nu är död sa en gång att det spökar i torpet vi bor i. Jag tror inte på spöken. Jag vet bättre. Är dock smått mörkrädd. Rädd för att någon skurk ska komma och försöka skada oss som i bästa Wallander-film. Är inte helt bekväm när jag måste kissa efter att ha nattammat Alexander. Skitlarvig! Men häromnatten när jag låg och sov kände jag det precis som att någon iakttog mig. Något sveper över mig. Vänder mig mot Jonas. Han sover. Inte han. Kan inte svara på om vi hade fönstret öppet den natten och det bara var en vind.

Nä får skriva bättre spökhistorier senare. Sonen har bajjat igen. Suck!

Bloggar från landet DEL 1!

Sitter i skuggan under en lönn och försöker att uppdatera er med hjälp av en rosa notebook och en iPhone!
Vädret är som det är.. Superhett och soligt. Inte många vill vara i stan när det är 30 grader. Inte ens jag som mår bäst i hemmets trygga miljö. Jag fattar inte hur lycklig jag är över att ha ett landställe. Är kocko, jag erkänner. För visst bor jag underbart?Jag har införskaffat en amningskudde. Äntligen. Bättre sent än aldrig. Å så sent är det inte, planerar amma läääänge till. Köpte saccosäck varianten med kulor i. Fantastiskt användbar. Alexander kan använda den lite som han vill och jag med. Jag behöver inte bli obekväm när det blir långa snuttstunder. 
Se vad skönt han sover! Som i en hängmatta.

Nä nu ska jag stänga ner datorn. Har sålt en grej på Tradera så måste till postombudet. Är 3 km bort. Blir en redig banvagnspromenad. Har bara typ 3 kg gravidhull kvar. Heja mig!


att avsluta saker..

Känner visst vemod för att avsluta saker. Var i veckan hos barnmorskan för återbesök. Ett rutinbesök 8 veckor efter förlossningen. Vi pratade och hon tog prover och gjorde gynkoll. Allt var fint. När vi skulle gå sa hon nåt i stil med " jaa då avslutar vi den här kontakten..." Jag ska visserligen tillbaka i september för att sätta in en spiral och ta cellprov men kontakten gällande graviditeten och efterskedet är finito. Det känns lite sorgligt. Aldrig mer mödravård. Aldrig mera gravid. Aldrig mer fundera över att någon växer inom mig. Det är avslutat.

Var även till psykologen igår. Har gått några gånger för att samtala. För att inte bli deprimerad. För att mota Olle i grind som min husläkare så käckt säger. Även psykologen "avslutade" mig.  Det känns inte sorgligt alls, det känns istället bra. Jag mår ju bra och det är därför som vi avslutar kontakten. Det känns bara lite osäkert. För nu har jag inget proffs att flippa ur och gråta hos. Jo om jag krisar så får jag ju självklart ringa men ändå, meningen är ju att jag ska kontrollera mina känslor själv.

Vi packar och donar. Ska ut på landet. Jag hoppas det kommer gå bättre denna gången. Det är ju inte kallt iallafall.


7 juli

Gah vad irriterad jag blir.. Försökte snabb-blogga med min rosa notebook ute på balkongen men gav upp. Jag kan inte med laptops utan externt tangentbord och mus för det blir bara fel. Råkade komma åt någon tangent av misstag med handleden eller gud vet vad och vips så hade det jag börjat skriva försvunnit. Blääääääää.. Försökte på nytt men kom åt nåt av misstag igen. Det var nåt snabbkommando och prutt-maskinen startar om... GAH. Och skärmen ger inte bra kontrast i solljus så upplevelsen blir iallafall inte bra. Inte värt mödan. Gick in och sitter nu vid stora stationära datorn med vettigt tangentbord och redig mus. Så där ja! 

Men jag behöver bara titta på min fina son så blir jag glad igen. Han är så förnöjsam. 2 månader fyller han idag och han firade sig själv och mig genom att sova hela natten. Bästa bebisen!Idag ska vi träffa en fd klasskamrat som jag inte sett sen 9:an. Visade sig att hon bor på gångavstånd till oss. Mycket spännande. Thanx to Facebook.

Lite senare ska jag, Jonas och lilleman till barnmorskan Birgitta på Östermalm. Det har nu gått drygt 8 veckor sen förlossningen och det är dags för återbesök. Jag kan knipa. Det har jag kunnat hela tiden så det blir nog godkänt, om hon ens kollar. Preventivmedelsfrågan blir lite intressant. Nu ska vi inte ha fler barn. Kanske spiral? Vill inte ha hormoner eller piller som man måste komma ihåg varje dag. Lita på att amningen skyddar vågar jag inte längre.

Vore mysigt att sitta på uteseerveringarna på Östermalm och sippa någon kall dryck men Sarah ska hämtas klockan 15 så det hinns nog inte med.

Ut i solen med oss. Over and out.
Fortsätter hotta upp mig själv

Formning av ögonbryn - Check
Färgning av bryn - Check
Färgning av fransar - Check

Ny färg på naglarna - snart!

Vad ska vi göra idag då? Jo det är sista veckan på dagis för Sarah sedan är det sommarlov på allvar. Jag ska försöka ta mig ut och njuta av sol och bad men det är inte det lättaste med en 2-månaders som måste skyddas för solen. Jag och Jonas småtittar på hus. Vi vill ha större. Jag älskar vår lägenhet och vår bekvämlighet men större är bättre. Och att få en liten gräsmatta till barnen och katten vore inte fel. Kanske blir att vi går på en visning om vi hittar nåt intressant på tex Hemnet.


Det blev blött igår..

I går var varmaste dagen på året (tror jag) och Louises möhippa. Solen sken och typ 30 grader. Vi kidnappade Louise klockan 10 på morgonen. Hon hade precis vaknat och blev minst sagt överraskad. Dagen innehöll champagnefrukost med lite spabehandlingar hemma hos mig, pinsamma frågor om sex- och samlevnad för att se hur kompatibla hon och den blivande maken är, ett besök på Chokladfabriken där vi fick smaka fin choklad och mousserande vin. Louise fick skapa ett brudpar i marsipan att ha på sin bröllopstårta. Kvällen avslutades med spansk mat på resturang.
Vi gjorde lagom pinsamma saker för henne, kanske skriver mer om det sen. Bilder togs också men var inte jag som hade kameran. Är för varm och trött idag för att blogga bra.

Alexander var med mig hela dagen och skötte sig exemplariskt. Sarah och pappsen besökte Tilma under dagen. Och där blev det vattenlek och mycket blött!


RSS 2.0