Förnöjsam

Jag har världens snällaste baby. Han skriker ytterst sällan. Han är lugn. Han är glad och ler jätteofta. Han sitter snällt i sin babysitter och tittar medan jag går på toa, duschar och lackar naglarna knalligt turkosa. Han är underbar. Älskar honom!


Babysitter är en av mina favoriter just nu. Här sitter min son så förnöjsamt och säger "Gö" och andra små bebisljud. Han har verkligen börjat "prata" på sistonde.


Mina snygga naglar. Yeah vad jag känner mig fräsch!

Idag har vi fikat med underbara Lisa och hennes dotter. Vi har även shoppat lite. En drös med nagellack tillexempel för nu är det dags att börja hotta upp naglarna igen. Efter att Sarah hämtats på dagis ska vi till farmor. Livet är toppen. Jag är glad idag!


Inte redo för landet men fint midsommarfirande ändå

Vi har varit på landet i typ 4 dar. Jag och lilleman är inte redo för det än. På landet är det kallt på nätterna. På landet har vi bara kallvatten. På landet finns ingen tv att titta på samtidigt som man kvällsammar, ingen tvättmaskin för nedkräkta kläder. Vi sover dåligt på nätterna. Urkasst. Lilleman vill ha varm mjölk i magen ofta eftersom det är kyligt i stugan. Jag sover dåligt själv och oroar mig för det mesta med upprörd mage och trötthetsgråt på dagarna som följd. Ja, jag tjuter som om jag också vore ett barn efter nätter utan sömn. Så jag kan nog säga att 7 veckor efter förlossningen är vi inte redo. Men det kommer hoppas jag. För landet är underbart i övrigt. Vackert och härligt att vara utomhus.


Lite trött efter en natt utan sömn. Min mamma kommer med blommor. Tack tack..


Vi firade midsommar med min mamma, min syster, hennes blivande man, Davids bror Ludvig samt vännerna Richard och Anna och deras lilla dotter Tilma. Anna tog många bilder. Väldigt roligt eftersom bilder på mig mer eller mindre saknas sedan jag fick barnen.


Försök till familjefotografering. Men Sarah ville inte riktigt vara med.

Nedan bjuds det på lite mer bilder från helgen!







Sarah på promenad med moster. Sarah är duktig på att gå. 2 km är inga problem. Men ibland blir det för mycket. På vägen till båten för att åka hem somnade hon stående på ståbrädan. Då lyfte vi ur lillbror och satte Sarah i vagnen istället. Lillebror går ju fint att bära i sjalen. Sarah är desto tyngre.

Vi grillade, vi solade, somliga badade i sjön, vi promenerade, vi umgicks. Vi tittade på Bä bä i hagen bredvid. "Bä bä vita lamm" sa Sarah till fåret som för övrigt var svart. "Bä bä lite läskig"





Glad Midsommar!

Nu säger vi hejdå till lekparken i stan och åker ut till vårt landställe på Runmarö för att fira midsommar och njuta av sommaren. Trevlig Midsommar mina kära läsare!


BVC -koll

I måndags var jag till BVC med båda barnen. Tog med Sarah bara på kul för vägning och mätning. Lillebror som är 6 veckor + några dagar väger 6200 och är 60,5 cm lång. Han växer bra och går stadigt upp i vikt. Nästan 300 gram i veckan! Det kan ju inte fortgå? Isåfall skulle han väga typ 20 kg vid 1 års ålder..
Storasyster som är 2 år och 2 månader mäter 89,5 cm och väger 14,4 kg.

Sarah pratar så bra nu. Klarar 3-årsgrejen som är att man ska kunna säga 3-ordsmeningar. När pappsen kom hem återberättade hon hur hon lekt i väntrummet på BVC med dockvagnen och rutschkanan. Vi tänkte på det häromdagen att vi har rätt höga krav på henne. Hon är faktiskt bara 2 år men ibland förväntar vi oss att hon ska bete sig som om hon vore 5.

Sköönt å va ogravid

Alltså jag måste bara säga att det är så skönt att inte vara gravid. Som ni vet så har jag varit (är väl fortfarande, de sista sviterna brukar dröja sig kvar) förkyld. Det var jobbigt i typ 2 dagar. Då var det liiiite synd om mig. Hade jag varit gravid hade jag varit megasjuk i 2 veckor. 2 dagar versus 2 veckor!!

Igår var jag en trash-morsa. Eller jag kände mig trashig iallafall. Drack en mellanöl. 4,2%! Vart alldeles snurrig i bollen. Inte druckit så starkt på ett år typ. Ammade innan snurret tog fart. Hade inga lämpligt diskreta amningsplagg på mig heller utan en ganska fin solklänning med spaghettiband som jag drog ner. Men jag hade vett att täcka lite med filten. Hela folkungagatan kunde se för vi satt i solen på en uteservering. Hu jeda mig sån mor jag är. Dricker och har barna med mig och ammar dessutom! Det stannade dock vid den där mellanölen. Roligare än så fick det inte bli. Det var mysigt och skönt i solen men varken jag eller Jonas kunde riktigt slappna av. Sarah höll nämligen inte med sina föräldrar om att det är kul att sitta still.

Å så var vi i kyrkan efter det. Inte för att be om syndernas förlåtelse utan lite planering inför syrrans kommande bröllop i sommar. I kyrkan var dock Sarah lugn som en filbunke. Tackar för det! Sen gick vi hela vägen från Sofia hem till Johanneshov. Hela familjen var trötta efter dagen kan jag säga, såväl barn som föräldrar.


19 juni

Mår bättre. Det är skönt. Idag orkade jag äntligen till Polarn o. Pyret men det blev bara ett nattlinne till Sarah där. Lite shopping på Lindex och H&M innan vi skyndade hem och bänkade oss framför teven och tittade på princessbröllopet. Avstår att kommentera Victoria, Daniel och hela spektaklet, det gör andra så bra redan. Jag fortsätter blogga om mina barn istället.

Bild på det fina nattlinnet med jordgubbar nedan. Sarah är så van vid pyjamas att hon frågade mig var byxorna var och jag försökte pedagogiskt förklara att det inte ska vara några byxor till :-)



Nu hör jag små missnöjda bebisljud från soffan där Alex och hans papps sitter. Dags för amning. Louise och David var här igår och dom tycker att jag ammar för mycket. I deras ögon är jag nog en tokig morsa besatt av att stoppa bröstvårtan i munnen på lillen. Kanske en karaktär att infoga i serien Solsidan?! Men jag vet vad som är bäst för mitt barn och det är att få amma mycket på kvällen och sedan somna vid tutten mätt och belåten.
"Han skriker ju aldrig" sa jag till David som bevis på att bebis är nöjd.
"Det är för att han inte kan", svarade David. "Försök att skrika själv med en stor tutte i munnen!"

Nåja, de blir nog varse själva en dag när de får egna bebisar. Tills dess bjuder jag på att vara den stolliga mamman Caroline som ammar ofantligt ofta och länge. Over and out!

Förkylt

Usch för det här. Näsan rinner. Är täbt. Tar Tylenol för å få sova några timmar utan värk och feber. (Tylenol är amerikas motsvarighet till Alvedon. Same shit different name)

Det positiva i det hela: barnen mår betydligt bättre än jag. Sarah är fullt frisk och på dagis. Alexander är bara lite snorig och lite täppt. Kaffet smakar fortfarande gott.

Jonas kreativa iPhone-konst


Djurgårdsmärket i fokus...


Sarahs blå ögon...

Och sist Alexanders födelsevikt:


Alexanders första förkylning

Alexander är snorig! Och jag är orolig. Det värsta med att vara mor är oron som förföljer en. Kan man oroa sig för något som gäller ens älskade barn så gör man det.

Nätterna är jobbiga igen. Vi vaknar minst varannan timme och ammar och snorar. Stackars näsan är täppt. Men i morse tog jag lite bröstmjölk och droppade i hans näsa. Det kom ut massa äckliga gröna och gula bobbor men det hjälpte. Han kunde andas tyst och fint genom näsan igen. Bröstmjölk är verkligen bra. Peppar peppar ta i trä så verkar han iallafall inte ha feber eller nåt annat farligt.

Vi fikade med Nellie och hennes mamma i Ringen idag. Mamma-fika är verkligen mysigt! Jag kör mjölkfritt och drack Sojalatte. Men hutlöst dyrt är det. 38 kr för ett glas.

Nu ska vi kvällsmysa framför fotbolls VM. Inte för att jag är ett dugg intresserad. Men med Alexander mysandes i famnen kvittar det vad som visas på teven om maken är nöjd. Jag är t.o.m så obitter till fotbollen i år att jag köpt Liberos Up&Go Football Collection och samlat på koderna i paketen. För 5 koder (5 blöjpaket) får man en landslagsdräkt i 86/92.

Knytförsök 5 eller nåt och helgshopping i Haninge


Sjalen funkar bra. Lilleman somnade och fick skydd för solen.
Gick runt inne på Coop Forum och bar bebben. Inhandlade Änglamarks ekologiska blöjor som är en nyhet i Änglamarks sortiment. Får la se om de är bra.

Vi var även en runda på Bauhaus där vi köpte element till stugan på landet. I ett tidigare inlägg har jag berättat hur vi frös senast vi var ute. Bild från Bauhaus på söta syskon i kundvagnen nedan.




Det glamorösa bebislivet

Sitter i soffan och ammar. Alexander får nog. Släpper taget. Mjölken fortsätter droppa från bröstvårtan. Dropp dropp dropp. Försöker få till en handduk. Lyfter upp Alexander på axeln. Han rapar och kräks en jättespya som hamnar i mitt hår, på min axel och i soffan. Jag luktar kräks och sur mjölk. Lärdom: Sätt alltid upp håret i tofs. Ha alltid mjölkuppsamlare på plats.

Duschar med bananschampo från The Body Shop. Doftar godis och känner mig fräsch igen. Frågan är för hur länge?


Ingen kolik

Jag vågar nog äntligen säga att vi inte har någon kolik här hemma. Alexander sov bra i natt. Så bra att jag var tvungen att titta till honom och se att han fortfarande levde. Han sov 6 h. Jag sov 5. För när jag väl gått upp och kollat honom så kunde jag inte somna om. Låg med två sprängfyllda bröst och väntade på att han skulle vakna och åtminstone tömma ett. Tänk att när man får sova längre pass (som man innerligt har längtat efter) så börjar man noja över att något är fel. Är lilleman sjuk? Andas han fortfarande? varför vaknar han inte? Är han så stor att han kan sova hela nätter nu? Var det en engångsgrej? Kommer han sova bra kommande nätter?
Så mamman har legat vaken iallafall fast hon hade kunnat få några timmar till av den välgörande sömnen...

Kolik är det inte. Inte mjölkallergi heller. Inte hunger. Men omogna tarmar och gaser i lilla bebismagen. Gaser besväras jag av själv. Mjölkfritt är nog en god idé för att få en lugnare mage. Men är det laktosen eller proteinet jag reagerar på? Laktosintolerans är ju så himla hippt nowadays. Alla har det typ. Får väl sälla mig till den trendiga skaran och beställa Soyalatte eller laktosfri latte i fortsättningen!




Första knytförsöket med sjalen


Tycker att jag fick till det bra för att vara första gången jag gör det. Blir säkert bättre ju fler gånger jag gör det och jag kommer på hur jag kan justera. Ska kolla på Youtube för det vore ju toppen att få till amning i sjalen. Vet att det finns klipp på hur man gör. Jonas trodde inte att jag skulle få till en knytning men när det är någonting som jag verkligen verkligen vill så brukar jag få till det.
Alexander verkar gilla läget för han somnade i sjalen.




Här kommer Sarah Långstrump



Pippi är stora favoriten. Vi tittar på Pippi på YouTube eller DVD varje dag. Nästan iallafall.

Alexander 1 månad sov 4 timmar i ett svep

Sensation! Alexander sov 4 timmar i sträck i natt och jag med. 23 - 03. Fantastiskt. Sen vaknade han varannan timme under fortsättningen av natten och morgonen men ändå. GUUUD så skönt det var. Hoppas det inte var en engångs företeelse. Men har han gjort det en gång så har han ju visat att han kan! Det borde hända igen. Det borde bli en vana. Så småningom. 4 timmar är en lyx för en utmattad mor.


Kläder som Alex fick i present av Andreas och Shangin. Trodde det skulle dröja ett halvår innan vi kunde använda dessa. Tydligen inte. Sitter rätt bra nu.

Weekend i skärgården



I lördags åkte vi ut med Alexander till sommarstugan. Syster med pojkvän följde med. På något sätt glömmer jag bort mig själv när vi ska iväg. Jag packar bebiskläder för alla occasions och mat men när det kommer till varma kläder till mig blir det liksom bara en hoodie och jeans. Å naturligvis så var det kallt. Solen sken men kallt. Jag frös. Inte blev det bättre till natten. Iskallt i det lilla torpet. Jonas satte på det gamla elementet och jag var rädd att det skulle börja pyra så att vi skulle brinna upp allihop. Jag vet, jag är mycket katastrof-tänkande. Tröstade mig med att jag ändå vaknar varannan timme för att amma så sannolikheten att ryka inne minskade lite. Vi ska köpa nya element. Vi ska. Det är prio!

När det är kallt känns det som mjölken fryser fast i brösten. Jag som är van vid läckage läcker inte en droppe när det råder ishav i sovrummet.

Vi besökte även Runmarö krog. Det var mysigt. Vacker utsikt. Ja det har vi hemma också förstås men ändå. Vi åt en meny. Anklevermousse till förätt, biff till huvudrätt och citron marängpaj till efterrrätt. Lättöl var tillräckligt stark dryck för mig. Alexander som sovit hela dagen vaknade lagom till efterrrätten och var också hungrig. Kände mig inte helt bekväm med att amma på krogen. Vet ju att många människor provoceras av ammande mödrar och likställer det med att sexa eller kissa offentligt. Läs insändarna i Metro bara så får ni se. Men jag ammade såklart. By the way så såg vi ut som en samling lodisar hela sällskapet. Jonas och jag hade mysbyxor på oss. Alla hade hoodies.

Efter en kall natt i stugan så gick vi ner i ett iskallt kök. Vi satte på elementet, tände värmeljus, satte på ugnen och öppnade luckan. Allt för att få upp värmen.

Vår vän Elizabeth med 10 dagar gamla Bianca och Molly snart 2 år kom på besök. Vi satt och ammade och pratade bebis. Sånt man behöver göra som mamma. Det är så roligt att vi fått även barn nummer 2 ungefär samtidigt. Man kan tro att vi planerat barnfödslarna ihop. En gullig grej när bebisarna låg bredvid varandra i soffan var jag tvungen att föreviga. Hade bara iPhonen men den dög.


Efter en promenad med amning och blöjbyte i skogen så åkte vi hem. Fastnade dock i 2 timmar på väg 222 pga en grävskopa lastad med gastuber som stod och brann. Men vi hittade en Pizzeria nära Skeppdalsström som hade utmärkta pizzor (betyg 9 av 10) så det gick ingen nöd på oss.
Nu är det vardag igen och Jonas ska till jobbet. Heja mig som ska vara ensam dagtid med barnen och köra nattracet själv.

Syskon i babygym


Meandi husvagnsbody + pussgroda

Fina kläder. Trodde inte han vuxit i dom än men tänkte att jag skulle prova och de sitter ju som en smäck.. Okej.. lite löst kanske.

Ny BVC-koll idag. Vikt 5500 g, längd 58 cm. Som sagt stor kille. Värt att anmärka: Syrran vägde 3900 g och var 55,5 cm vid samma ålder (3 veckor och 5 dagar).


Det är tufft

Ammade klockan 21 inför natten. Jag går och lägger mig, somnar någon gång efter 22..
Lillen vaknar 23:40 och är hungrig. Ammar.
Somnar om 00:15
Lillen vaknar före 02. Ammar.
Somnar om 02:30
Lillen väcks antagligen av storasyster 03:30 som pratar högt och gnyr i sömnen. Lillen är orolig i magen, skriker.. Vill ta bröstet, äter, kräks, skriker..
Jag buffar och buffar och vaggar och försöker söva men ger upp.. Lillen ska inte sova, det är tydligt.

Här sitter vi nu sen dess.. Och jag vill bara sova.. funderar hur jag ska orka med dagen och dess åtaganden.


Lillen i pyjamas från Lindex. Har gett upp sängen och sitter i babysittern.

Född djurgårdare

Bodyn är i storlek 62/68! Ärvd från syrran. Han växer så det knakar och visst är han söt i rosa?


Nattsömn... njae

Igår natt sov jag så gott, visserligen bara 2-3 timmar i stöten men ändå. Drömde till och med att vi hade sex, jag och maken. Jättemysigt och jag vaknade med ett leende. Livet kändes bekymmersfritt och det där med koliken var nog inte så farligt iallafall.
Men i natt var det bakslag igen. Amning varannan timme och skrik därimellan. Kanske är mjölkallergi ändå? Eller var det att jag slarvat med minifomen? Trött nu och undrar hur det här ska gå. Hur jag ska orka med? Men andra pallar ju 2 barn så det borde väl jag också palla? Och Alexander kommer ju att sova nätterna igenom så småningom och då kanske det blir sex på riktigt men inga fler bebisar, that's for sure!

RSS 2.0