hej hej

Hinner skriva lite nu när Saris e på förskolan. När hon är hemma är det fullt sjå. Jag hinner inte ens kissa typ. För det är så mycket annat som är viktigare hela hela tiden. Vi hade avslutningssamtal idag. Jag och Saris pedagog. Det känns sorgligt att byta. Jag har älskat den här förskolan. Pedagogerna, närheten, de små barngrupperna. Jaja, now its time to move on. Fick bara höra superlativ om min dotter. Kanske säger dom bara bra saker till alla föräldrar? Skitsamma jag vill gärna tro att Saris är en perfekt liten unge! Det är nog bara mig hon driver till vansinne med sina trotsförsök och tjuriga stunder. Som när sömmen på strumpan sitter snett över tårna. Då gnyr hon, skriker,är missnöjd och jag känner bara "SUCK".

Lilleman blir snart 6 månader. Han helammas fortfarande. Har försökt med några teskedar fruktpure men det går inget vidare. Han föredrar tutte och vägrar nappflaskan. Tutt-kille!!!
Ibland undrar jag om han någonsin tänker äta. Men det står väl inte länge på så vill han sitta på Texas Longhorn och äta burgare och dricka bira.

Förresten, jag är med i Buzzador och har fått ett kit från Natusan med tvättservetter och zinksalva. Har du en baby så kan du också få prova ett litet paket "First touch" servetter och en tub zinksalva. Lämna en kommentar här eller på fejjan så ska du få. Servetterna är milda och krämen funkar fint för att dämpa rodnad i blöjområdet.
Till Saris lät jag stjärten vara röd. Hon mådde bra ändå och det röda försvann med tiden. Jag hade idén att krämer inte behövs och använde i pincip bara vatten till rengöring och bröstmjölk för att smörja och så fick hon ligga och lufta. Men med Alexander har jag provat zinksalvan och det röda försvinner blixtsnabbt. Det är sant! Sen tror jag väl fortfarande att bröstmjölk, luft och vatten är det bästa men ibland vill man hjälpa naturen på traven..

Må nu gott allesammans. Vi ska hämta hem vår katt i helgen. 2 barn, hus och kissemiss. Ännu mer att göra!!! Trevlig helg!

Jag är 26 år!

Eller min metaboliska ålder är 26 år. Jag har varit och gjort en kroppscanning. En sån som visar andelen fett, vatten och muskler och lite annat. Det kanske inte är helt tillförlitligt. Det kanske är lite humbug, men skitsamma. Jag trodde det skulle visa att jag är 45 år och allmänt förstörd och då hade jag bestämt hävdat att kroppscanning bara är trams. Men så blev jag glatt överraskad. 26 år och 2-barnsmor, det är inte fy skam. Jag hade BMI på 22. Det är också superduper ju. Jag är smal, ung och vacker. Nu vet ni det.

Syskonkäbbel

Sarah har nått en viss mognad. Hon kan manipulera. Mucka gräl med brorsan. Här kommer en episod från gårdagen:

Jag står i köket och lagar middag. Eftersom Sarah är akut hungrig när vi kommit hem från förskolan får hon banan. Hon och lillebror sitter i varsin barnstol i matrummet. Jag övervakar dem från spisen. Sarah vet inte att jag ser.
Hon lägger sin halvätna banan precis framför lillebror så att han får tag på den med sina viftande händer sedan tjuter hon:
"Mamma mamma, lillebror dum. Mamma, lillebror tog min banan. Mamma, Sarah arg på lillebror. Arg på lillebror!"

Vad säger man? Tror jag kommer se många liknande bråk framöver.

Gud vad jag älskar min son..

Så här underbar är han när han vaknar.

Ler mot mig. Ler mot världen. Sträcker på sig. Så mysig. Älskar hans små oförstörda fötter. Hans varma kropp. Hans små fäktande armar. Benen. Lårvalkarna. Ögonen. De små pianohänderna. Enligt min mor (hans mormor) så har han stora avstånd mellan fingrarna, bra egenskap om han vill bli pianist i framtiden. Älskar hela honom. Han är så snäll och go. Jag kanske är mamma-blind men han är den finaste jag vet.

Inte skrivit på en vecka..

men jag har liksom annat att göra. Ni vet flytten. Vi har väl kommit lite i ordning. Lite! Köket är ok. Sarahs rum är ok. I vardagsrummet finns soffan och teven. Men mycket återstår. I rummet som vi ska ha som kontor råder fullständigt kaos tex.
Men alla förstår inte att jag har att göra. Min mamma är en sådan person. Hon kan ringa mitt i middan och undra varför jag låter andfådd. Hon måste ha missat att jag har 2 små barn och massor av flyttkartonger. Hon måste ha glömt bort hur det är att vara förälder till två små. Eller var jag och min syster snälla änglar jämt kanske? Måste ha varit så! Jag kan inte tänka mig att jag någonsin varit trotsig.

Idag reste Jonas till Fuerteventura på jobbresa. Till Playitas. Där jag, barnen och Janet med barn var på semester i september. 4 dagar utan honom. Jag och barnen åker till mamma. Får se hur länge jag står ut. Hon är ju som hon är!


Om ni undrar vad jag håller på med..

Jag PACKAR I KARTONGER.
Hur är känslan? BOOOOOOOOORING!
Jag har flyttat många gånger förr. I allafall tre gånger som räknas. När jag flyttade hemifrån så tog jag inte med mig så mycket. Det som räknas för det var jobbigt: Till Huddinge för att bo med Jonas. Till Puttefnaskvägen (Paternostervägen, men ingen fattar vad man säger) för att vi ville komma närmre stan. Sedan till större lägenhet i Hammarbyhöjden. Och nu flyttar vi därifrån och längre från stan igen... Flytta är skitigt och slitigt och varje gång förundras jag över hur mycket saker man har. Varje gång. Vad kommer alla grejer ifrån?? Hälften vore för mycket! Gissar att 80% av alla saker man har hemma använder man inte ens.

Nä hörni här kan jag inte sitta och blogga och dricka kaffe. I morgon kommer flyttgubbsen och då gäller det att allt ligger i kartonger. ALLT!

BVC-besök med lillen

Min lilla kille var så duktig hos sköterskan. Han fick två sprutstick i de goa låren men sa bara ett litet ynkligt pip. Efteråt log han till och med mot henne. Alexander är nu 5 månader och vågen visar 8280 gram. Mätstickan mäter 70 cm och huvudomfånget minns jag inte men han är proportionerlig minsann. Min lilla älskling!

Annars är det en vacker men kall höstdag. Jag är trött. Vi tror att Sarah gick i sömnen i natt. Läskigt var det och inte roligt. Och klockan 2 på natten skrek hon "vill inteeee sova". Vad gör man då? Får ångest och hoppas på det bästa, att storasyster ska inse att det är natt, det är skönt i sängen och somna om tyst.


Jag är som sagt trött och ser lite hängig ut. Önskar mig en dag på Yasuragi. Trånar efter och fantiserar om en lugn, ensam, avkopplande dag i stillhet. Bortom all morgonstress och tjafs om galonbyxor, skor, vantar och mössor. Bortom fiskpinnar och halvätna mackor. Bortom smulor, barnvagnshjuls-grus på golvet och bananklet i soffan. Just me, myself and I!

Okt. 7, 2010

Jaha vad ska vi skriva idag då?
Försöker vakna med kaffe. Borde packa mina kartonger. Läser bloggar istället. Blir provocerad av några. Alltså dom som handlar om politik eller om åsikter som går stick i stäv med mina. Ibland ger jag mig in i den farliga leken att kommentera. Får svar...Blir surare ändå..

Släpp det där. Det är ju så härligt att vi människor är olika!

På tal om vinterjacka. Så kom en snygg Everestjacka fram i packandet. Så den där Ellos-jackan nedan kan verkligen gå och hänga sig nån annanstans!

I helgen är det Underbara Barn mässan. Jag ska besöka den för första gången. Och inte bara besöka, jag ska stå i montern. Kul va? Kom gärna och hälsa på mig! Lördagförmiddag är det som gäller. Underbara me&I kläder med härliga erbjudanden.


Pixlig men ack så underbara barn!

Att flytta

Flytta är inte så kul..
Vi har kommit till steg 1a: Börja packa i kartonger.
Nu har jag packat nästan en kartong. Guuuuuuu så tråkigt det var. Nu sitter jag här och pausar med kaffe.


RSS 2.0