Renovering av mig själv

Inte bara hus behöver underhållas.. Idag har jag klippt mig. Ganska kort. För kort tycker nog Jonas. Men jag känner mig snygg och det är ju huvudsaken. Sen var jag på Axelsons för massage. På Gästrikegatan är massagen nästan gratis eftersom det är en elev som knådar. (200 kr för 55 minuter)

Av 10 elever hade ungefär hälften bokningar. Resterande 5 tjejer hade typ inget att göra. När jag kom med Alejandro i vagnen så sa dom "ÅH sicken söt.. .och vi kan vara barnvakt under tiden". Jag tackade inte nej till det. Medan jag kopplade av och fick lite egentid under behandlingen masserades min son av 5 brudar. Lyckliga han. Och han behövde inte ens betala elevpris.

Det var min dag. Jag har bakat sockerkaka med äpplen igen. Står i ugnen.


Tankar och drömmar

Eller så köper man en fjärrstyrd garagedörr istället för en ny jacka. Vi flyttar inom en månad, tänka sig. Jag har redan böjat försöka odla upp mitt intresse gällande heminredning och hus och sånt. Köpte en hemmatidning men har inte hunnit bläddra i den än. Ska baka sockerkaka med dottern i eftermiddag tänkte jag. Inte för att det har med inredning att göra men..ja ni vet.. får kanske inte en lugn stund över för att bläddra i magasin direkt. 

Förresten duger det nog bra med förra årets Polarn o Pyrets mamma-parkas. Alexander ryms innanför den och det är skönt att kunna stänga den om oss när jag bär honom i babybjörn eller sjal. Konsumera mindre är bra. Ska inte låta mig lockas av snygga modejackor. No no no.

I natt drömde jag att jag ville ge blod trots att jag ammar. Tror inte att man får lämna blod om man ammar, men säker är jag inte. Iallafall så kallade dom på "Tappen" bara in mig utan att ställa några frågor eller ens ta mina uppgifter. Och så tog dom mitt blod. Jag mådde mycket illa men inte avbröts utpumpningen för det. En halv liter blod fattigare och utan minsta tack eller gåva för insatsen gick jag ledsen därifrån och kände mig som en idiot. När jag sedan skulle amma mitt barn, hade jag ingen ork. Var bara ledsen och utpumpad. Var det värt att må så dåligt själv för att hjälpa en medmänniska gick mina tankar. Konstig dröm. Vad betyder den? Har varit blodgivare tidigare och så där går det inte till. Kommentera gärna. Då blir jag glad. Min blogg kommenteras allt för lite.



22 september 2010

Inlägget nedan var kanske lite tråkigt. Saken är den att jag inte vill vara utan Alexander, ens för en kortare stund. Det räcker med att tänka tanken.. Och alla aktiviteter som tar max 2 timmar kan han ju följa med på.
Promenader. Perfekt med vagnen.
Skönhetsbehandlingar. Han sitter snällt och tittar på.
Men kommer ni på något jag kan göra och få lite egen tid för att samla nya krafter så skriv! Jag känner mig lite trött just nu.

Mitt recept för att bebis ska sova hela natten:
Amma. Amma mer än du tror är rimligt. Sista slurken ger mättnadskänsla och bebben somnar sött.
Lägg bebisen varmt, lagom trångt och ombonat. Jag använder ull-underlägg, långbent pyjamas och en filt.

Jag tror att jag behöver en ny höstjacka. Såg denna i Aftonbladet förra torsdagen och blev lite sugen.



Ska jag slå till eller inte? Alternativet är att gå i min Polarn o. Pyret parkas från förra hösten. Jag är inte jätterik nu när vi köpt hus och jag är nyss hemkommen från solsemester gånger två. Tar ett tag innan jag kan shoppa utan att tänka. Fanns en tid då jag alltid köpte det jag kände för men det är en svunnen tid...


Amning

Amning är det bästa för mitt barn. Det är mat, närhet, tröst och trygghet. Det är mysigt för oss båda. Jag vill amma länge länge till.

Men jag vill få tvivla och klaga på det också.

Bundenheten. Jag har inte varit själv och haft egentid mer än 20 minuter kanske. (Räknar inte nätterna då jag sover). Någon gång har Jonas eller en vän haft Alexander i typ 20 minuter och då har jag bara stressat till Konsum för livsmedel.

Ibland vill jag sova en hel natt i sträck. Inga pauser liksom. Då är det lätt att tänka att man kanske skulle prova att däcka ungen med en redig flaska ersättning.

Amningen hindrar sexlivet! Man får skörare slemhinnor av amningshormonerna. Jodå, även jag. Ammar man till 22:30 så vill man helst bara sova sen. Vem vet när lilleman vill äta nästa gång? Sexuell upphetsning gör att brösten läcker. Ganska avtändande om man inte är lagd åt det kinky hållet! Jag tycker mycket illa om mjölkpölarna!

Amningshormonerna som gör en lite känsligare. Lättare att gråta och uppröras över saker.

Men det är trots allt en begränsad tid. Jag ska ta vara på den. Inga smakportioner än!



Några bilder från FUE

Hinner inte blogga. Ska steka fiskpinnar men här kommer några foton från semesterveckan på Fuerteventura.


Se vilken super-morsa jag är. 3 barn är inga problem. Det ser ni ju!


På väg till hissen på morgonen. Klädd för sol och bad.


Hissen. Typ som en tunnelbana ner till reception, pool och hav. Lika tätt mellan turerna som tuben (5 minuters trafik i bästa fall) och ännu värre dörrar som stängs och klämmer trafikanterna.


Lillebror under soltak. Skön stil!


Utsikt från våra sunbeds.


Somliga var där för att träna. Spinningklass på bilden.


Sarah hittade en båt..


Och bollhavet..


Och poolen..

Nej tillbaka till vardagen och måndagskvällsmaten. Fiskpinnar var det...


Besök på barnakuten

Jag är en dålig mamma. Det borde aldrig kunnat hända. Men det hände.

Lillebror hade bajsat. Han bajsar en gång i veckan så det var en stor grej. Medan jag höll på och bytte på honom så busade Sarah inne i stora sovrummet. Hon drog i Meandi provkollektionen och jag var lagom irriterad på henne. När lillebror var klar rusade jag in i sovrummet fö att rädda Cecilia Blankens Sweet Cardi som Sarah hade slitit fram. Då ser jag nåt mycket värre. Sarah sitter med en öppnad Lergigan burk. Hon har vitt tablettklet i munnen och några piller i handen..

Lergiganburken borde inte stått åtkomlig. Det gjorde den. Tydligen. På bara någon minut hade Sarah sträckt sig efter den på byrån. Den låg dessutom i en sån där försluten plastpåse man får på flygplatser att lägga vätskeinnehållande behållare i. Men man ska inte underskatta 2-åringar. Både påsen och locket till burken lyckades hon forcera.

Jag frågade henne hur många hon ätit. Hur många hon svalt. Men 2-åringars svar kan man inte riktigt lita på.

Först sa hon "EN" sen sa hon "TVÅ" och sen sa hon "MÅÅÅÅÅNGA"

Det var bara att åka in till Sachska barnakut för att ge medicinskt kol.

Jag ringde Jonas som inte svarade i mobilen. Typiskt. Han tränade. Men syrrans man David kom och hjälpte oss in till SÖS. Jag var lite lätt stressad kan man säga.

Sarah var jätteduktig. Drack hela glaset med svart trögflytande sörja som sjuksköterskan bad henne dricka. Sedan somnade hon. Sov 3 h på britsen.

Läkaren blåste faran över efter 5 timmar så vi är hemma igen. Jag känner mig hemsk. Redan låst in tabletterna i skåpet.

Varför jag äter dom? För att jag har sömnsvårigheter och oro. Och när jag inte får sova blir jag deprimerad.

Detaljer för den intresserade: Burken innehöll från början 100 tabletter. Uppskattar att jag har 30 kvar. Hittade en halv på golvet. Jag har ätit en om dagen vid behov i ett par år. Slutsatsen att jag inte har en susning om hur många tabletter Sarah kan ha fått i sig. Lergigan är ett gammalt läkemedel som används till många olika saker. Däribland: sömnsvårigheter, oro, graviditetsillamående. Tabletterna har till en början smak av vanilj sen antar jag att de smakar blä som all annan medicin.

En sak till. Jag hann rösta. Men det fick bli "förtidsröstning" så tyvärr hade jag inte namnen på politikerna som jag tänkt rösta fram i kommunalvalet. Men huvudsaken är att jag valt sida och lagt min röst.

Reklampaus

Nu har det varit tyst igen från mig ett längre tag. På resa utan Jonas med båda barnen så fanns det vaken tid eller lust att blogga. Vi hade det dock superskönt och jag skriver mer om det efter Valet. För nu koncentrerar jag mig på att landa hemma igen och rösta rätt i morgon. Så länge gör jag lite reklam för undebara me&I-kläder på mig och dottern. Vi ska på kalas hos David och Louise :-)


Sarah i Pixie Cat och Dotty Skirt  stl 98/104 och jag i Cardigan.


Kaos

Hemkommen till ett kaos. Tur vi ska flytta. Vår 3:a ÄR för liten. Grejer över allt. I hallen står 3 barnvagnar. Bara det liksom. Kuddar, leksaker, tvätt, solmedel, kläder, svartpepparburk, en boll i en salig blandning. Å jag plockar och plockar så gott jag hinner. Men det var inte oredan jag ville fota utan min meandi outfit för dagen. Crown top som är så tillåtande för figuren! Kan ni se något magput?  Skulle inte tro det!



Jag och barnen var till postombudet igår för att hämta ut paketet med designbabykläder. (Nyheter som släpps 9 september) Jag lämnade syskonvagnen utanför butiken. Tror inte att någon så lättvindigt drar iväg barnen. Tror ingen vill ha dom heller. Hursomhelst hämta ett paket tar 2 minuter och krångla in vagnen med Sarah i en trång godisbutik, det gör jag bara inte. När jag kom ut till barnen så stod en gammal dam med en glass och försökte prata med Sarah. Till mig sa damen:
"Är det dina barn?" "Den lilla han säger ingenting han"
Jag: " eh naeeh.."
Damen: "Den stora säger inte mycket heller.. Snälla barn du har!"
Jag vet att jag har snälla barn. Och jag får höra det ofta också. Blir nästan lite trött på den kommentaren. De ser ju inte den gnälliga och tjuriga sidan av Sarah som jag och Jonas dagligen får handskas med. Hon har ju inte blivit gladare av att sluta sova middag. Snarare tvärtom eftersom hon blir trött. Men sova det vägras!
Jag: "Tack" "Jag vet" Ler atigt.
Damen: "Och smal är du också!"

Det där sista värmde men naturligtvis tänkte jag genast att hon säkert tyckte jag såg sliten ut. Stressad med 2 barn i en tung vagn och hinna med postombud och mat och gud vet allt.

Jag: "Det är inte så lätt..." tänkte dra en harrang om 2 barn och amningen och att kilorna rasar för att man har så mycket att göra. Ville förklara eftersom hon ju säkert tyckte jag såg sliten ut. Men damen fattade det som att jag försökte säga att det inte är så lätt att gå ner i vikt.
Damen: "Du är bra så. Det räcker."

Värst vad hon var gullig då tänkte jag. Vände på klacken och körde in på Konsum med Sarah som "osså vill haa glass" Det gick att lura henne att äta en banan istället! Som sagt snälla barn.


Vi har haft det underbart på Cypern

Hemresan var inte lika great. Nej usch. Försenat plan. Och väl på Arlanda körde bussen till långtidsparkeringen i från oss mitt framför näsan så vi fick stå i sommarkläder och frysa häcken och boobsen och you name it av oss. Welcome to Sweden liksom. 6 grader. Klockan var 4 på morgonen. Kallchock. Å andra sidan var det värmechock när vi anlände Larnaca en vecka tidigare. 40 grader typ. Fuktig luft. Dumpar lite bilder och kommenterar under. Ok?


Syskonvagnen var med. Lite för stor för det mesta men guld värd när dotra var trött. Tur vi hade rummet på bottenplan. Vagnen gick inte in genom dörren och inte in i någon hiss heller.


Utsikten från vår terass. Vi hade nära till allt! Beachen, baren, poolerna. Perfekt.


All Inclusive. Sarah fick smaka chokladglass. "Gott!"


Jag och dottern i barnpoolen. Ljummet vatten!




Fanns en "Kids Club" med leksaker. Sarah kallade det för "dagis".


Utomhus fanns en Playground. Gunga var kul.

Lekstugan var också lite kul.


Bild på våra bäddar. Sarah leker i lillebrors säng. Vi överlevde att sova hela familjen i samma rum. Synkade sovningen riktigt bra. Alexander fick flytta upp i min säng rätt ofta. Dels för att jag ville prova att ligga och amma för att jag var så trött. Värmen gör en trött. Dels för att det är mysigt att gosa tätt i samma säng. Liggande amning funkade faktiskt riktigt bra de gånger jag ville.



Jonas var tvungen att knäppa en bild på syskonen som lekte tillsammans på golvet. Sarah tog lillebrors hand. Kärlek!!! Det råder inga tvivel om att hon tycker om sin lillebror. Jag blir alldeles varm i hjärtat.


Vi hade strålande sol och 30-40 grader mest hela tiden. Undantaget 2 timmar en eftermiddag. Det dramatiska skyfallet var mysigt. Vi satt fascinerade under tak på altanen och beskådade skuren.


Sista dagen var vi inne i Larnaca stad. Mest för att fördriva tiden eftersom vi fick checka ut rummet 12:00 men transferbussen till flygplatsen skulle hämta oss först 19:30. Larnaca stad var väl ingen höjdare. Iallafall inte klockan 15 en eftermiddag när butikerna har Ciesta-stängt. Men strandpromenaden var ganska juste och vi hittade en Starbucks. Me löööööv Starbucks. Blev en kall Frappe där. Om jag ser tjock och gravid ut så beror det på att jag stoppat magen full med massa godsaker hela veckan. All Inclusive you know!

Deltog i ett gympa-pass på hotellet. Ledaren som raggade upp mig sa att det var "some slow exercise". Yeah sure svarade jag men ångrade mig bittert några minuter senare. Det var core-pass på en handduk mitt i solen. Jag hade knappt någon kondition, ingen styrka. Ledaren frågade om jag var pregnant. Haha nääääääää men fortfarande gravid-tjock tydligen och med delade magmuskler som fortfarande inte gått ihop helt så var jag sämst i klasssen. Jag måste börja träna. Klassen bestod av idel mogna kvinnor så att jag fött barn var fan ingen ursäkt. Jag måste skaffa gymkort och komma i form. Promenader räcker inte!



Avslutar bildserien med utsikt över poolen och havet 3 våningar upp.

Har lite övriga tankar. Uppdaterar snart. Nu när vi är hemma igen ska det inte dröja så länge.

RSS 2.0